perjantai 6. marraskuuta 2015

PERJANTAIHÖPINÄÄ JA AJATUKSIA TULEVAISUUDESTA

Heippa! Ajattelin tulla vähän höpisemään kuulumisia tänne blogin puolelle. Meidän oli tarkotus mennä tänään Saaran kanssa kuvailemaan ja käymään Pentikin outletissa, mutta Saara joutukin töihin. Ja sääkin oli tänään harmaa vaikka koko alkuviikon on ollut upea sää ja ihania auringonnousuja ja -laskuja! Perus mun tuuria...

IMG_5746

Kotiin tultuani laitoin kynttilät päälle, youtubesta meikkivideot pyörimään, keitin kupin joulukahvia ja herkuttelin kekseillä, mitä toin perjantain kunniaksi töistä kotiin! Noi on niin jumalaisia, etenkin tälläsen suklaahiiren mielestä.

IMG_5640

Nojoo, ettei tämä nyt ihan turhanpäiväseksi höpinäksi mene, niin voisin kertoa niitä ihan oikeita kuulumisia. Kävin nimittäin eilen varaamassa pääsykoekirjat kauppikseen! Nyt vaan pitää odotella, että ne tulee ja sitten alkaakin luku-urakka. Tällä hetkellä ainakin tuntuu, että toi kauppis olis se mun juttu, mutta eihän sitä voi tietää ennen kun opiskelut sitten joskus alkaa. Ajattelin ensin, että ei toinen välivuosi olisi yhtään paha, mutta täähän on jo vähän niinkun mun toinen välivuosi koska olin vaihdossa. En tietenkään oleta, että pääsisin ekalla kerralla sisään, mutta aion kyllä ihan tosissani lukea, että saisi nopeasti opiskelut pois alta ja pääsisi sellasiin töihin mitä oikeasti haluaa tehdä. En vaan osaa päättää, mihin kaupunkiin hakisin.

IMG_5737

Omaan kotiin muuttokin houkuttelee tosi paljon ja löydän itseni harvase päivä etsimässä kivoja kämppiä netistä. Mitään muuttoa ei kuitenkaan voi vielä suunitella, koska ei voi tietää minne tie vie syksyllä. Olis vaan ihan turhaa säätöä muutta nyt kun kotonakin saa ilmaseksi asua ja jos sitten alle vuoden päästä joutuukin muuttamaan eri kaupunkiin. Välillä vaan se oma rauha tuntuisi niin luksukselta!

Nyt mua kiinnostaakin löytyykö lukijoista paljonkin välivuotta viettäviä tai kauppiksessa opiskelevia? Olis tosi kiva kuulla mietteitä teidän tulevaisuudesta tai kokemuksia kauppiksesta! :-)

Love, Elise

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä luku-urakkaan! Vaikka kaikki aina pelottelee, ettei kauppikseen voi päästä ekalla, niin kyllä se on mahdollista! Mun veli luki koko viime kevään 8-9h päivässä ja samaan aikaan vielä ylppäreihin, mutta kyllä paikka vaan napsahti just siihen kaupunkiin, mihin hän halus :) Kannattaa ehdottomasti miettiä valmennuskurssia, joko sellasta missä ollaan paikalla tai nettivalmennusta :) Tärkeintä on vaan uskoo itseensä ja ajatella, et vaikka puol vuotta lukemiseen menee, niin se on sijotus tulevaisuutta varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jaiks, nyt alko pelottamaan koska mun on tarkotus käydä vielä töissäkin samaan aikaan kun luen... Sillon ei kyllä jää yhtään vapaa-aikaa jäljelle. En varmaan nyt ekalla kerralla mene valmennuskurssille, täytyy miettiä sitä sitten jos ei ens syksynä oo tiedossa mitään opiskelupaikkaa... :) Ja oon kyllä niin samaa mieltä, että tärkeintä on se oma asenne! :)

   Poista
 2. Mä opiskelen nyt viimeistä vuotta kauppiksessa aikuispuolella ja oon kyllä tykännyt ! :) avaa mahdollisuuksia eri aloille ja ite oon päässyt työharjoittelujen kautta näkemään erilaista työtä :) nyt olis itelläki suunnitelmissa lähteä vielä kampaajaksi tai visualistiksi opiskeleen mutta aika näyttää mitä tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kuulostaapa kivalta! Just sen takia mäkin haluisin kauppikseen, että se avaa niin paljon eri mahdollisuuksia! :) <3

   Poista
 3. Vietän toista välivuotta, ja vaikka ihan itse päätin lykätä opiskelupaikkaa ja pitää toisen vuoden "vapaata", olin koko alkusyksyn ihan hukassa ja masiksessa, tuntui, et olis ehkä sittenki pitäny mennä jo kouluun :D nyt oon kyl tyytyväinen elämäntilanteeseen ja työhöni, mut ens syksynä haluan jo opiskelemaan. Eli jos yhtään tuntuu nyt, että syksyllä vois mennä kouluun, ni miun neuvo on et täyttä höyryä eteenpäin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No mutta hyvä kuitenkin, että sulla on opiskelupaikka tiedossa heti tän välivuoden jälkeen! :) Ja kiitos neuvosta, nyt pitää vaan toivoa, että pääsis sisään! :) <3

   Poista
 4. Mä alotin just tänä syksynä Vaasan yliopistossa opiskelemaan kauppatieteitä, ja täälä on ollut super hauskaa! Opiskelu on itsessään tosi erilaista kun lukiossa ja aluks aika haastavaa, mutta onneks varsinkin Vaasassa yhteishenki on niin huikee että on aina joku jolta kysyä apua :) Mää pääsin ekalla yrityksellä kouluun, mutta siihen vaaditaan helkkaristi työtä ja tahtoa! Kannustan menemään valmennuskurssille! Se oli mulle ihan ehdoton, tunneilla oppi kyllä joo, mut eniten siinä autto muiden opiskelijoiden vertaistuki ja opettajien kova tsemppaus. Myös kurssimateriaali ja varsinkin välikokeet auttoi hahmottamaan oman sen hetkisen tason, jolloin tiesi mihin osa-alueeseen tarvii vielä panostaa. Ja tosiaan kauppis on mahtava vaihtoehto, se antaa niin paljon mahdollisuuksia vielä tulevaisuuteen! Ja vaikka oon opiskellutkin vasta pari kuukautta, niin voin sanoo että on tää opiskeluaika elämän parasta aikaa :) tsemppiä luku-urakkaan, lupaan että et tuu katuun yhtäkään kirjastossa vietettyä päivää jos pääset sisälle :-) -Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit kiitos kun kerroit omista kokemuksistas! <3 Kuulostaa kyllä tosi kivalta, oma motivaatio kasvaa lukemista kohtaan kun kuulee, että luku-urakka kyllä sitten palkitaan. Ja vitsit, täytyyköhän mun nyt kuitenkin alkaa selvittelemään noita valmennuskursseja... Jotenkin vaan mietyttää se töissä käynti vielä siinä ohella. Ja toi Vaasa on ollut mullakin mietinnässä, nyt onkin just vaikeuksia päättää missä järjestyksessä laitan hakukohteet sitten keväällä... :)

   Poista

<3