perjantai 27. marraskuuta 2015

PEPPERMINT BARK ROCKY ROAD

IMG_6597

Moi ihanaiset! Nyt olis kuulkaa niin överimakeeta herkkureseptiä luvassa, että huhhuh! 
En ole ikinä maistanut paljon kehuttua Rocky Roadia. Oon aina halunnut kokeilla sitä, mutta keittiössä häärätessäni mä aina innostun kuitenkin leipomaan tai kokkailemaan jotain ihan muuta. Yhtenä päivänä mulla vaan välähti, kun tuoksuttelin mun Yankee Candle varastoa... Nimittäin kaikista parhaimman tuoksuinen YC on ehdottomasti Peppermint Bark. Päätin, että nyt on aika kokeilla niin Rocky Roadia kuin Peppermint Barkia ja yhdistää maut!
Lopputuloksesta tuli sairaan hyvää, mutta myös todella makeeta. Tää on ihanan jouluisen näköinen herkku, joten sopii hyvin vaikka pikkujouluihin kun kerralla ei voi syödä kun pienen palan!

IMG_6589

Tarvitset: 
1 levy Taloussuklaata
1 levy valkosuklaata (mä käytin Pandan)
Minivaahtokarkkeja (jos kaupasta ei löydy, niin leikkaa isoista vaahtiksista paloja, niinkun mäkin tein)
7-8 kpl Candy Cane -piparminttu tankoja
n. 20-30g voita

IMG_6622

Tee näin: 

Aloita vuoraamalla pieni vuoka leivinpaperilla. Poista piparminttutangoista muovit ja esim. lihanuijaa  tai kaulinta apuna käyttäen murskaa niistä pieniä paloja. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. 

Paloittele suklaat eri astioihin. Aloita sulattamalla noin 30 grammaa voita mikrossa. Jätä sulanut voi pöydälle kulhoon odottamaan. 
Sulata taloussuklaa vesihauteessa (keitä vettä kattilassa ja sulata suklaat kuumuutta kestävässä muoviastiassa höyryävän veden päällä. Varo polttamasta sormiasi! Sulattamisessa kestää hetki).
Kun taloussuklaa on sulanut, sekoita noin puolet sulaneesta voista suklaan sekaan ja levitä suklaat vuoan pohjalle. Se jälkeen ripottele vaahtokarkkipalat ja osa piparminttu tangon murusista suklaan päälle. Tee tämä vaihe nopeasti, jotta suklaa ei ehdi kovettumaan ja karkit "uppoaa" siihen. 

Kun pohja on tehty, voit alkaa sulattamaan valkosuklaata samalla tavalla kuin taloussuklaakin. Suklaan ollessa sulaa sekoita loput voit joukkoon ja nuoliaa apuna käyttäen kaada valkosuklaa pohjan päälle. Valkosuklaan saaminen alla olevan taloussuklaan ja karkkien päälle tasaisesti on hieman hankalaa, mutta koita saada se kaikkialle tasaisesti. Ei kannata kauheesti levitellä veitsellä tai nuolialla valkosuklaata, ettei karkit ja taloussuklaa sekoitu siihen. 

Kun valkosuklaat on suht tasaisesti pinnalla, ripottele vielä loput piparminttutangon muruset päälle. Laita koko homma pakastimeen n. puoleksi tunniksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi. Kun suklaat on kovettunu leikkaa terävällä veitsellä pieniä paloja ja nauti vaikka kahvin kanssa! Nam! 

IMG_6616 IMG_6653


Mmmm mitäs sanotte, meneekö tämä resepti kokeiluun? :)

Love, Elise

3 kommenttia:

  1. Oi vitsit! Näyttää ihan älyttömän hyvältä, nam♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä vaan näytä vaan on! <3 Suosittelen kokeilemaan :P

      Poista
  2. Oi että mitä herkkua♥ Mun on kyllä ehdottomasti pakko testata tätä joku päivä! Kiitti reseptistä :-)

    aboutmylife-peppi.blogspot.fi

    VastaaPoista

<3