sunnuntai 13. syyskuuta 2015

NYC DAY 2 (PART TWO)

Hello! Nyt jatkuu vielä Amerikan matkan postaukset, nimittäin luvassa olisi loput kuvat meidän tokalta päivältä New Yorkissa. Ensimmäinen osa löytyy täältä.
Varotan sitten jo nyt, että kuvia on paljon! :D

IMG_0632 IMG_0663

Niin kun edellisessä postauksessa jo kerroinkin, niin päivämme jatkui kieroajelulla Nycissä. Oltiin bussin "katolla" ja matkan varrelta näki tosi hyvin kaikki maisemat ja saatiin paljon kuvia sieltä. Muutamat kuvat on vielä Time Squarelta, mutta siitä matka jatkui kohti Sohoa. Matkan varrella nähtiin mielenkiintosia rakennuksia ja kuuluisia nähtävyyksiä. En nyt kyllä muista enää tarkkaan missä järjestyksessä nähtiin mitäkin, mutta ei kai sillä niin väliä :D.

IMG_0676 IMG_0819 IMG_0841

Tuollakin olis ollut kiva shoppailla :P.

IMG_0848 IMG_0866 IMG_0896 

Yllä olevassa kuvassa näkyy vähän Brooklyn Bridgea.
Me jäätiin bussista pois lähellä Staten Islandille lähteviä lauttoja, ja juostiin läheiseen Starbucksiin ostamaan kylmät juomat ja etsimään vessaa. Istuskeltiin aikamme Starbuksin pihalla ja nautittiin ihanasta säästä ja herkkujuomista. Siitä matka jatkui kävellen kohti Ground Zeroa. Matkalla tosin pysähdyttiin turistikauppoihin ja Burger Kingiin järkyttävän likasiin vessoihin, koska Starbucksista ei vessoja löytynyt.

IMG_0932 IMG_0946
IMG_0606

Saavuttiin Ground Zerolle just kun ilta alkoi hämärtymään. Meillä kävi hyvä tuuri, kun nähtiin toi valmis Freedom Tower / One World Center. Se nimittäin mun muistaakseni on avattu vasta tän vuoden puolella. Oli jotenkin aika pysäyttävää, kun toi alue ei oo vieläkään, 14 vuodenkaan kuluttua WTC-iskuista "valmis". 

IMG_0956 IMG_0998 IMG_1002 

Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään tuolla vähän hämärän tullen, koko paikka oli todella hienosti valaistu! Tunnelma oli jotenkin aika karmiva, kun mietti mitä just tasan tolla paikalla on tapahtunut. Noiden suurten aukkojen kohdalla on oikeesti ollut World Trade Centerit, joita päin ne lentokoneet lensi ja nimet suihkulähteiden ympärillä oli oikeesti iskuissa kuolleiden nimiä. En kyllä ymmärrä vieläkään sitä, kuinka jotkut turistit otti jotain ilosia selfieitä tuolla. Musta se oli aika asiatonta, vähän niin kun Auswitchissä vieraillessakaan ei olis käynyt mielessäkään ottaa jotain ilosia kuvia. 

IMG_1004 IMG_1010

En muuten tiedä oonko ikinä täällä blogissa kertonut, että mä olin sillon 5-vuotiaana kun WTC-iskut tapahtuivat itsekin jenkeissä mun isovanhempien luona, Coloradossa tosin, kaukana New Yorkista. Mutta muistan silti sen päivän tosi hyvin, vaikka olinkin niin pieni. Herättiin kun äiti soitti Suomesta ja kysyi ollaanko jo nähty mitä on tapahtunut. Joka kanavalta tuli vaan suoraa lähetystä tuolta, ja äiti kielsi etten mä saa nähdä niitä. Mutta, mitenkä sen nyt olis välttänyt, kun tosiaan kaikkialta tulvi kuvia ja videoita. Me jouduttiin vielä noiden iskujen vuoksi jäämään pidemmäksi aikaa jenkkeihin koska kaikki lennot oli peruttu. Sen takia ehkä tuntuikin niin hassulta olla nyt tuolla paikan päällä.

IMG_1030 IMG_1036 

Aikamme ihmeteltyämme lähdettiin väsyneinä etsimään metroa, joka veisi meidät lähelle Time Squarea. Haluttiin nähdä se vielä pimeällä, ja käydä ostamassa vikat Nycin tuliaiset. 

IMG_1062 IMG_1082 IMG_1099

Aika hienon näköstä kyllä, ei ihme että toi on pahin turistirysä! :D Vikaksi suunnattiin vielä Hershey'sille ja M&M Worldiin ostamaan Reesee's varastot täyteen ja jatkettiin matkaa Central Stationille ja sieltä kohti Stamfordia.

IMG_1170 IMG_1178 IMG_1168

Kaiken kaikkiaan NYC:istä jäi tosi positiivinen kuva, ja sinne on ehdottomasti päästävä uudelleen! Tosin, seuraava jenkkimatka voisi olla talvella ja ennen joulua, amerikkalainen holiday season on vaan jotain niin ihanaa!

Love, Elise

PS. Riittääkö vielä kiinnostusta näihin matkajuttuihin? Voisin ehkä koota vielä jonkun sekalaisen kuvapostauksen tuolta reissulta. :)

2 kommenttia:

  1. Kiinnostusta matkajuttuihin löytyy aina! Ihania kuvia ja hyviä ajatuksia, kiva, että kirjoittelit useamman sanan tosta WTC-jutusta etkä tosiaankaan mitään iloselfieitä vaan lätkinyt. Aika asiattomalta toi kyllä miustakin tuntuu. Pysäyttävä paikka varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kiinnostusta löytyy ja postaus oli mieleinen! :) <3 Ja joo, tota paikkaa ei kyllä ihan heti unohda :(

      Poista

<3