keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

HELPPO RUOKAVINKKI

Heippa! Ajattelin tulla jakamaan teille yhden superhyvän ja helposti muuneltavan reseptin. Yks päivä en millään meinannut keksiä mitä ruokaa tekisin, joten hetken nettiä selailtua sain jostain idean täytettyihin paprikoihin. Nää on siitä niin kivoja, että täytteitä voi vaihdella tosi paljon, ja varmasti kasvissyöjille ja kaikille muillekkin löytyy jotain sopivaa.

Nää mun omat oli (taas :D) aika yksinkertasia, ja näihin käytin:

Punainen paprika
Jauhelihaa (10%)
Porkkanaa
Sipulia
Luomu tomaattimurskaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Pippuria
Suolaa
Kevyttä salaattijuustoa

Ja lisäksi puolikas avocado ja sitruunaa. Määrät tietenkin riippuu siitä kuinka monelle tekee, ja mä tein vaan yhden niin en jaksanut kirjotella noita määriä.

IMG_8696

1. Aloita laittamalla uuni lämpenemään n. 200 asteeseen. Paista jauhelihat ja leikkaa sipuli ja porkkanat. Laitoin myös muutaman aurinkokuivatun tomaatin palasen likoomaan veteen ja huljuttelin hanan alla niin edes osa siitä suolasta ja öljystä lähtee pois. (Mä paistoin kerralla koko jauhispaketin, toi määrä ei siis mennyt yhteen paprikaan :D. Jos tykkää, niin voi myös aloittaa paistamalla porkkanat ja sipulit ekaksi.)

IMG_8714

2. Ylimääräset jauhikset pois pannulta ja kasvikset sekaan. Halutessa voi lorauttaa tipan oliiviöljyä sekaan. Mä ite tykkään jo tässä vaiheessa laittaa paljon pippuria sekaan!

IMG_8715

3. Viimeseksi laitoin sekaan pari ruokalusikallista tomaattimurskaa, niin että tosta koko hommasta tuli sellasta paksua kastiketta. Pilkoin ne aurinkokuivatut tomaatit vähän pienemmiksi ja heitin vielä sekaan. Ja lisää pippuria taas :D

IMG_8724

4. Sit vaan pestään paprikat ja sisukset kaivetaan ulos. Kastikettä niin paljon kun mahtuu ja päälle voi laittaa mitä vaan juustoa jos haluaa. Mä ite laitoin jotain salaattijuustopaloja, kun luulin että ne olis sulanut kivasti... No eipä sulanut, mutta oli silti hyviä!

IMG_8734

5. Kaveriksi tein guocamolea sillä aikaa kun paprika oli uunissa (n. 15-30min, mä en ite pitänyt kauheen kauaa). Eli avocadoa mössöksi ja sitruunan mehut päälle. Ja ripaus suolaa ja pippuria.

IMG_8740

Nam! Kaveriksi iso kannu sitruunavettä. Oli superhyvää ja helppoa, suosittelen!!

Love,Elise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3