torstai 13. marraskuuta 2014

OPISKELUMOTIVAATIO

Heippaheii! Monille tää pimeä syksy ja alkutalvi saattaa tuntua normaalia arkea rankemmalta. Saattaa tuntua siltä, että ei saa oikeastaan mitään aikaiseksi ja koulusta tulee jatkuvasti lisää tehtäviä sekä projekteja vaikka edellisetkin on tekemättä. Tai sitten niin kuin mulla: koulua on ollut yhtäkkiä niin paljon vähemmän kuin ennen, ja myös vapaa päiviä lisää, että silloin kun koulua on, sinne lähteminen tuntuu paljon vaikeemmalta. Oon onneksi hoitanut lähes kaikki läksyt ajallaan ja suorittanut vanhoja P-merkintöjä pois tänä syksynyä, mistä oon tosi ilonen. Mutta vielä on paljon hommia hoidettavana ennen kevään YO-juhlia, joten lisämotivaatiota tarvitaan etenkin näin pimeän syksyn aikaan, niinpä ajattelin kertoa teille mistä itse sitä saan.

IMG_5678

PAIKKA

Valitse itsellesi mieluinen paikka opiskella ja tehdä läksyjä. Toiset tykkäävät opiskella kirjastossa hiljaa, toiset keittiössä ruokapöydän äärellä. Meillä on kotona yleensä aina hirveä melske ja meteli, joten paras paikka mulle on oma huone. Aina sanotaan, että läksyjä ei pitäisi tehdä sängyssä, mutta mulla ei ole kunnollista työpöytää täällä niin yleensä teen koulujutut sängyllä. Sitä paitsi, missä keskittyisi niin paljon lukemiseen tähän vuoden aikaan kuin lämpimän peiton alla sängyllä kynttilöiden valossa?

IMG_5696

MUSIIKKI

Mä tykkään kuunnella musiikkia lähes aina kun teen kouluhommia, ellei kyseessä ole jokin todella vaikea luettava asia. Laitan vaan lempparibiisit soimaan, ja läksyjen tekemisestä tulee paljon mukavempaa!

IMG_3998

LIIKUNTA

Joskus opiskelusta ei vaan tule mitään, vaikka kuinka yrittäisi. Silloin vedän lenkkarit jalkaan ja meen jumppaan tai lenkille! Liikunta antaa ihan älyttömästi energiaa ja vaikka salille lähteminen tuntuis vielä kamalemmalta kuin opiskelu, niin kannattaa silti mennä, väsymys katoaa saman tien ja pystyt taas keskittymään opiskeluun kotiin palattuasi. Tää sama kikka toimii myös jos tekisi mieli mennä päikkäreille, vinkkinä vaan!

IMG_5618

KAHVI & VÄLIPALAT

Mä en itse ole mikään kahvin juoja, mutta just sen takia keitänkin kupin kahvia joskus kun väsymys alkaa painaa. Kofeiini vaikuttaa muhun nimittäin heti koska en tottunut juomaan kahvia! Opiskelun ohella on myös tietenkin tärkeetä syödä hyvin, että aivot saa tarvitsemansa energian. Mun lemppari välipaloja on esim. pähkinät, smoothiet, lämmitetty banaani pähkinävoilla, kananmunat, hedelmät tai itse tehty sesaminsiemen näkkäri.  

Haha, nyt kyllä vähän naurattaa kun mun täytyis tälläkin hetkellä kirjoittaa äidinkielen esseetä, mutta sen sijaan roikun koneella kirjottelemassa motivaatiovinkkejä. Mutta ainahan sanotaan, että opiskelun ohella on hyvä pitää taukojakin ;)! Olis kiva muuten kuulla teidänkin vinkkejä!

Love, Elise

4 kommenttia:

 1. Mikä toi appi on mistä kuuntelet musaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iTube :) mut en oo varma saako sitä enää ladattua :(

   Poista
 2. voisitko tehdä ohjeen niistä lämmitetyistä banaaneista ?:) tai edes kuvia tai jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottakai voin! Yritän tehdä mahdollisimman pian :)

   Poista

<3